تجهیز تصفیه خانه فاضلاب شهر تاکستان به سامانه نانوکلر دانش بنیان ها

تجهیز تصفیه‌خانه فاضلاب شهر تاکستان به سامانه نانوکلر دانش‌بنیان‌ها

مهندسان یکی از شرکت های فعال در حوزه نانو با طراحی سامانه نانوکلر واتـوکس فرآیند گندزدایی پساب شهری را بهبود بخشیده و مصرف کلر را تا ۳۰ درصد کاهش داده است.

به گزارش هنر برتر فناوری نانو کلر واتوکس این شرکت با تولید و پخش یکنواخت کلر در ابعاد نانو به افزایش اثربخشی گندزدایی و کاهش آلودگی منابع آب کمک می کند. این سامانه اکنون در تصفیه خانه فاضلاب شهر تاکستان به کار گرفته شده و می تواند در سایر مراکز تصفیه نیز مورد استفاده قرار گیرد.

کلرزنی یکی از روش های رایج برای گندزدایی و از بین بردن ویروس ها در پساب شهری است اما این فرآیند همواره با چالش هایی همراه بوده است. وجود مواد آلی و ذرات معلق در پساب امکان تماس مؤثر کلر با میکروارگانیسم ها را کاهش می دهد و موجب افت راندمان گندزدایی می شود؛ مسئله ای که در کنار مصرف بالای کلر می تواند به آلودگی منابع آب زیرزمینی نیز منجر شود.

قنادی فناور این پروژه با بیان اینکه کلرزنی پساب به دلیل وجود ذرات معلق و مواد آلی با چالش جدی مواجه است ادامه داد: ما نه اختلاط انجام می دهیم و نه مصرف بالایی داریم بلکه یک دستگاه ساختیم که برای ما دو کار را با راندمانی بهتر انجام می دهد.

عارف دادگستر مدیرعامل این شرکت در توضیح عملکرد این سامانه اظهار کرد: ما توانسته ایم کلر را در ابعاد نانو تولید و در پساب به شکل یکنواخت پخش کنیم. این کار باعث شده توزیع کلر در تمام حجم آب به خوبی انجام شود.

وی افزایش کیفیت آب و کاهش مصرف کلر را از مهم ترین مزیت های این فناوری عنوان کرد و یادآور شد: در گذشته در این تصفیه خانه به طور متوسط ۱۰۰ لیتر در ساعت ماده گندزدا مصرف می شد؛ اما اکنون این عدد به ۷۰ لیتر در ساعت کاهش یافته است. این کاهش صرفه جویی ۳۰ درصدی در مصرف کلر را به همراه داشته است.

به نقل از ستاد نانو همچنین این سامانه باعث شده مقدار کلر باقی مانده در پساب تنها نیم میلی گرم بر لیتر باشد؛ به این معنا که کلر اثر خود را گذاشته و وارد طبیعت نمی شود. این روش در عین حال هزینه کمتری نیز دارد. در پروژه های کوچک هزینه نصب تجهیزات نانوحباب می تواند در مدت کمتر از یک سال از محل صرفه جویی در مصرف کلر بازگردد.

فناوری نانو در تصفیه و گندزدایی پساب اکنون تنها محدود به تصفیه خانه های شهری نیست و در گلخانه ها مراکز پرورش ماهی و واحدهای کوچک تصفیه آب نیز قابلیت اجرا و بهره برداری دارد.

پایان خبر هنر برتر

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تجهیز تصفیه خانه فاضلاب شهر تاکستان به سامانه نانوکلر دانش بنیان ها" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تجهیز تصفیه خانه فاضلاب شهر تاکستان به سامانه نانوکلر دانش بنیان ها"، کلیک کنید.