مواد غذایی قاچاق، قابلیت مصرف انسانی ندارند

مواد غذایی قاچاق، قابلیت مصرف انسانی ندارند

مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: مواد غذایی قاچاق به دلیل فقدان نظارت های لازم و عدم شفافیت در مراحل تولید و نگهداری از نظر این سازمان قابلیت مصرف انسانی ندارند و هرگونه تصمیم گیری درباره این کالاها با هدف حفظ سلامت عمومی انجام می شود.

به گزارش هنر برتر دکتر عبدالعظیم بهفر گفت: مواد غذایی قاچاق به دلیل عدم ثبت رسمی در سامانه های نظارتی کشور نداشتن نظارت بر مراحل تولید و اطلاعات ناکافی درباره تاریخ تولید انقضاء و شرایط حمل ونقل از نظر این سازمان قابلیت مصرف انسانی ندارند. بنابراین نیازی به انجام آزمایش های تکمیلی برای اثبات غیرقابل مصرف بودن این مواد وجود ندارد.

وی افزود: کالای قاچاق ماهیت مجهولی دارد؛ مشخص نیست که از کجا آمده تحت چه شرایطی تولید شده و چگونه نگهداری یا حمل شده است. این موارد می تواند تهدیدی جدی برای سلامت جامعه باشد و نمی توان با چنین کالاهایی با تساهل برخورد کرد.

بهفر همچنین به مصوبه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اشاره کرد و گفت: مطابق این مصوبه کالاهای قاچاق تنها در صورتی قابلیت بررسی و ارزیابی دارند که مستندات لازم را ارائه دهند. کالاهای فاقد مستندات به دلیل عدم اطمینان از سلامت مشمول این فرآیند نمی شوند.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو وی در ادامه تاکید کرد: در صورتی که تنها پنج درصد از کالای قاچاق تایید شود سودجویان از این موضوع سوءاستفاده کرده و ۹۵ درصد دیگر را نیز به عنوان کالاهای سالم به بازار عرضه می کنند. این امر نه تنها سلامت مصرف کنندگان را به خطر می اندازد بلکه باعث تضعیف نظارت ها و کاهش اعتماد عمومی می شود.

مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در پایان خاطرنشان کرد: مبارزه با قاچاق کالا یک فرآیند دائمی است و دستگاه های مسئول به ویژه در سطح عرضه به طور مستمر با این پدیده مقابله می کنند. سازمان غذا و دارو نیز از همه دستگاه های مرتبط می خواهد همکاری لازم را برای مدیریت بهتر این موضوع و کاهش هزینه های ناشی از نگهداری و امحا فراهم کنند.

پایان خبر هنر برتر