به گزارش خبرگزاری هنر برتر کمال سیدعلی معاون ارزی اسبق بانک مرکزی و کارشناس اقتصادی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره آغاز ریزش قیمت ارز در بازار اظهار داشت: در مقطعی شاهد کاهش انتظارات تورمی در جامعه بودیم و تاثیر وقایع سیاسی در اقتصاد به هر حال کاهش پیدا کرده بود اما در شرایط جنگی وقتی کشوری مورد تهدید قرار می گیرد کشور از شرایط عادی خارج می شود.
ایلنا نوشت: وی با بیان اینکه اخبار جنگ قیمت ارز را در کشورمان افزایش داد و نرخ دلار به حدود ۷۰ هزار تومان هم نزدیک شد گفت: این افزایش نرخ دلار نشان می داد که مردم در میان این اخبار جنگ نگران اقتصاد و گرانی های احتمالی بودند. مردم همواره تحت تاثیر آثار تحریم ها بودند اما وقتی در شرایط تحریمی به شرایط جنگی هم نزدیک می شود شاهد شدت افزایش نرخ ارز بودیم.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: اما با توجه به انتشار اخباری مبنی بر کاهش تنش های بین ایران و غرب و انتشار اخباری مبنی بر اینکه حمله رژیم صهیونیستی با اطلاع قبلی ایران انجام شده این اخبار نشان می دهد که تنش ها در حال کاهش است و به دنبال آن هم انتظارات تورمی کاشه پیدا می کند و این روند حتما در کاهش قیمت ارز تاثیر می گذارد. در این برهه زمانی وظیفه بانک مرکزی مداخله درست در بازار است. معتقدم مداخله زمان و تاریخ و میزان دارد. اگر در این مقطع زمانی بانک مرکزی هوشمند عمل کند و بتواند به درستی در بازار مداخله داشته باشد به نظر می رسد احتکارکنندگان یا خریداران احتیاطی دلار فروشنده می شوند و ریزش قیمت دلار ادامه خواهد داشت.
سیدعلی با تاکید بر اینکه الان موقع مداخله بانک مرکزی در بازار است افزود: ما اطلاعی از تصمیمات سیاسی دفاعی و نظامی کشور نداریم اگر تصمیم بر پایان یا کاهش تنش های منطقه ای است باید بانک مرکزی مداخله را انجام دهد تا قیمت ارز به حداقل ترین قیمت برگردد.
وی گفت: البته با توجه به تورم و نقدینگی که در اقتصاد کشور وجود دارد بانک مرکزی باید به نقطه ای برای توقف قیمت ارز برسد. به نظر می رسد با ادامه این روند و کاهش تنش ها احتمالا نرخ دلار به قیمت ۶۱ هزار تومان کاهش پیدا کند.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: باید توجه داشته باشیم که دولت چهاردهم حامل پیام صلح بود و بر سر کار آمد تا به دنیا پیام صلح بدهد و اساسا هدف از انتخاب آقای پزشکیان برای بهبود ارتباطات بین المللی با شرق و غرب و بهبود وضعیت اقتصاد کشور و همچنین بهبود معیشت مردم بود. اگر دولت درباره بهبود روابط های بین المللی و عضویت در FATF تصمیم بگیرد قیمت دلار به قیمت واقعی و مورد نظر مسئولان و تصمیم سازان کشور می رسد. در حال حاضر تمام کشورهایی که داعش و القاعده را تامین مالی می کردند عضو FATF هستند و باید دید در ایران با چه منطقی با عضویت به FATF مخالفت می شود و چرا خود تحریمی می کنیم ؟
وی با اشاره به احتمال مداخلات امارات در اثرگذاری درهم بر روی دلار در ایران اظهار داشت: شاید کشورهای منطقه در ظاهر با ایران روابط امن اقتصادی دارند آن هم به این دلیل که آثار منفی افزایش تنش در ایران وضعیت آنها را هم تحت تاثیر قرار می دهد و فروش نفت آنها را در هم شرایط ریسک قرار می دهد اما در باطن نگاه مثبتی به اقتدار ایران ندارند. باید توجه داشت حتی کشور چین هم از طریق امارات با ایران در حال مبادله و مراوده اقتصادی است و وجوه در امارات تبدیل می شوند. بنابراین گردش مالی ایران در امارات بسیار بالا بوده و همانطور در ایران سفته بازها فعال هستند در امارات هم این موارد دیده می شود که ممکن است هیچ ارتباطی هم با دولت امارات نداشته باشند.
۲۲۳۲۲۳
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دلار به زیر ۶۰ هزار تومان برمی گردد؟/ رد پای این کشور عربی در گرانی های دلار" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دلار به زیر ۶۰ هزار تومان برمی گردد؟/ رد پای این کشور عربی در گرانی های دلار"، کلیک کنید.