چهار سال پس از راه اندازی نخستین سایت «فایوجی»؛
رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد: چهار سال پس از راه اندازی اولین سایت آزمایشی «فایوجی» (5G) توسط پژوهشگاه ارتباطات، تعداد سایت های نسل پنجم ارتباطات کشور به عدد 1800 رسید.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری هنر برتر، سید محمد رضوی زاده رییس پژوهشگاه در گفت وگویی به مناسبت روز جهانی ارتباطات، ضمن تبریک این روز و اعلام این خبر گفت: اولین پژوهش های ملی در خصوص نسل پنجم ارتباطات در کشور در سال 1394 در این پژوهشگاه آغاز شد که هدف آنها شناسایی رویکرد ها و جهت گیری های این فناوری نوین ارتباطی بود و در نتیجه این فعالیتها، اولین ایستگاه آزمایشی نسل پنجم ارتباطی در تابستان 1399 در پژوهشگاه راه اندازی و افتتاح شد که امروز بعد از گذشت 4 سال شاهد افتتاح رسمی 1800 سایت توسط اپراتور های سیار در کشور هستیم.
رضوی زاده افزود: پژوهش های انجام شده توسط پژوهشگاه در سال های آغازین منجر به توجه برنامه ششم توسعه کشور به این موضوع شد و نسل پنجم ارتباطی به عنوان یکی از فناوری های اولویت دار برای کشور از سال 1395 مورد توجه قرار گرفت و لذا پیشتازی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و به تبع آن سایر بخش های کشور به موضوع نسل پنجم بهِنگام و به موقع بود و کشور ما همزمان با توسعه این فناوری در جهان، به این موضوع ورود کرد.
رضوی زاده در سخنان خود به پروژه ملی فیبر نوری کسب و کار و منازل هم اشاره کرد و افزود که در کنار تلاش بسیار وزارت ارتباطات در توسعه شبکه دسترسی فیبر نوری کشور، ارتباطات سیار هم به عنوان بخش مهم دیگر در شبکه های دسترسی همزمان مورد توجه بوده و همواره یکی از اهداف توسعه شبکه دسترسی نوری، ایجاد زیرساخت مورد نیاز برای توسعه شبکه های سیار نسل جدید در کشور بوده است. وی گفت: روند توسعه تعداد ایستگاه های نسل پنجم ارتباطی در دولت سیزدهم قابل توجه بوده، به گونه ای که در طی یکسال گذشته نزدیک به 1200 سایت راه اندازی شده است.
وی در ادامه یکی از ماموریت های اصلی و همیشگی پژوهشگاه را رصد فناوری های نوظهور عنوان کرد و گفت: رصد فناوری های نسل جدید ارتباطی در این پژوهشگاه، منجر به تدوین سند نقشه راه تکامل نسل چهارم و گذار به نسل پنجم ارتباطی شد. رضوی زاده با اشاره به فعالیت های پژوهشگاه گفت: در سال گذشته پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات اولین همایش ملی نسل پنجم ارتباطی کشور را با حضور مدیران ارشد دولتی و بخش خصوصی و با حضور اپراتور های مطرح کشور با هدف بررسی چالش های توسعه نسل پنجم ارتباطی در کشور برگزار کردکه در این همایش چالش ها و فرصت های توسعه این نسل نوین به بحث گذاشته شد.
همچنین در راستای پاسخ به دغدغه شهروندان در خصوص میزان تشعشعات دکل های مخابراتی علی الخصوص نگرانی ها در ارتباط با توسعه سایت های نسل پنجم، پژوهشگاه در سال گذشته نشست تخصصی تشعشعات الکترومغناطیسی سایت های نسل پنجم ارتباطی در کشور را با مشارکت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، سازمان انرژی اتمی، اپراتور های سیار و نمایندگانی از بخش های مختلف جامعه پزشکی برگزار نمود و ابعاد مختلف این موضوع را مورد بررسی قرار داد. در این رابطه لازم به ذکر است که پژوهشگاه موفق به بومی سازی سامانه اندازه گیری شدت تشعشعات الکترومغناطیسی شده و در ارتباط با روش های اندازه گیری شدت تشعشعات دکل های نسل پنجم ارتباطی پروژه های مشترکی با اپراتور ها انجام داده است.
رییس پژوهشگاه ارتباطات از جمله موضوعات حایز اهمیت دیگر در این خصوص را زیرساخت های آزمایشگاهی توانمند برای آزمون و تایید نمونه تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری اعلام کرد و گفت: این زیرساخت های آزمایشگاهی پیشرفته در پژوهشگاه، همواره آماده ارایه خدمت به شرکت های دانش بنیان، اپراتورها، دانشگاه ها و پژوهشگران کشور می باشند. رضوی زاده همچنین به برنامه ویژه پژوهشگاه در حمایت از پایان نامه های دانشگاهی و فرصت های مطالعاتی اساتید که در حوزه های نوین، مرتبط با فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی است اشاره کرد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تعداد سایت های نسل پنجم کشور به عدد 1800 رسید" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تعداد سایت های نسل پنجم کشور به عدد 1800 رسید"، کلیک کنید.