هفته اول مه؛ از سازگاری ماهی های کنجکاو با طبیعت تا درهم تنیدگی کوانتومی

دنیای مجلات علمی؛

هفته اول مه؛ از سازگاری ماهی‌های کنجکاو با طبیعت تا درهم‌تنیدگی کوانتومی

در این سلسله گزارش مروری بر مهم ترین مجلات علمی روز جهان خواهیم کرد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری هنر برتر، مجلات علمی عامه فهم برای ارتباط جامعه علمی با مردم عادی بسیار اهمیت دارند. این مجلات می توانند پژوهش ها و دستاوردهای علمی را به زبانی قابل فهم برای مخاطبان عرضه کنند. از آنجایی که این نشریات به سرعت (در فواصل حداکثر ماهانه) به روزرسانی می شوند، جریانات و پارادایم های جدید علمی را در دسترس عموم قرار می دهند. در این سلسله گزارش ها، مروری بر پرونده های جلد مجلات اصلی ترویج علم جهان خواهیم داشت.

*** 

ساینس

تولد برای اکتشاف

رفتارهای متنوع حیوانات با بقای آن ها و سازگاری شان با محیط ارتباط جالبی دارد. این شماره از مجله ساینس به این موضوع اختصاص یافته است و تمایل به اکتشاف و تجربه کردن را به راهی برای بقای حیوانات به خصوص آبزیان مرتبط می داند. در نتایج  این پژوهش که به بررسی گونه های مختلف ماهی های «سیچلاید» در دریاچه تانگانیکای آفریقا پرداخته است، پژوهشگران ژنی را شناسایی کردند که با رفتار این ماهی ها برای تمایل به کشف چیزهای جدید مرتبط است. شواهدی که از تحقیق روی 57 گونه سیچلاید با اطلاعات بوم ریخت شناسی ( ecomorphological) مختلف به دست آمده است نشان می دهد که  این ماهی ها به انجام کارهای جدید علاقه دارند و همین ویژگی آنها باعث شده نسبت به تغییرات محیطی شان سازگارتر باشند. تحقیقات بیشتر در این باره می تواند اطلاعات جالبی درباره تاثیر محیط و رفتارهای موجودات زنده بر بقایشان داشته باشد.

هفته اول مه؛ از سازگاری ماهی های کنجکاو با طبیعت تا درهم تنیدگی کوانتومی

نیوساینتیست

بالاخره کوانتوم را درک خواهیم کرد؟

LHC  یا برخورددهنده بزرگ هادرونی، آزمایشگاهی بسیار بزرگ در مرز سوییس و فرانسه است که فیزیکدان ها در تلاش اند با پژوهش و آزمایش، ذرات بنیادی جدید را پیدا کنند. مقاله اصلی این شماره مجله نیوساینتیست به این موضوع اشاره دارد که آیا می توان از این آزمایشگاه عظیم برای بررسی معنای حقایق نظریه کوانتومی استفاده کرد یا خیر؟ سال گذشته پژوهشی در این باره منتشر شد که در آن محققان نشان دادند جفت های ذرات بنیادی به نام کوارک بالا (up) را در حالت در هم تنیدگی کوانتومی شناسایی کردند. این آزمایش می توانست مقدمه ای برای شناسایی درهم تنیدگی های کوانتومی باشد چرا این پدیده همیشه مورد توجه فیزیکدان ها بوده و در صورتی که آزمایش های تکرار شوند در این باره انجام شود می تواند به درک عمیق تر مکانیک کوانتوم کمک کند و شاید روزی برسد که بتوانیم به این سوال ها پاسخ دهیم که آیا فضا زمان ویژگی بنیادی جهان است؟ در هم تنیدگی کوانتومی در چه شرایطی رخ می دهد؟ و سوالات بی شمار دیگر …

هفته اول مه؛ از سازگاری ماهی های کنجکاو با طبیعت تا درهم تنیدگی کوانتومی

نیچر

سندروم تیموتی  زیر ذره بین محققان

سندروم تیموتی نوعی اختلال ژنتیکی نادر است که با مشکلات قلبی، اوتیسم و صرع خودش را نشان می دهد. این شماره از مجله نیچر به موضوع سندروم تیموتی پرداخته است و در آن جدیدترین تحقیقات پزشکی در این باره را منتشر کرده است. چه عواملی در شکل گیری سندروم تیموتی نقش دارد و چطور می شود با تغییراتی در ژنوم جلوی بروز این بیماری ها را گرفت؟ سندروم تیموتی زمانی رخ می دهد که ژن خاص  برای یک کانال کلسیم  تغییر یافته تا درست کار نکند . بررسی سلول های بنیادین بدن انسان و همین طور سلول های مغزی می تواند اطلاعات جالبی برای پرده برداری از اسرار  سندروم تیموتی به همراه داشته باشد. اطلاعات تخصصی برای علاقه مندان به پزشکی در پرونده اصلی این شماره مجله نیچر می تواند به سوالات متنوعی در این باره پاسخ دهد.

هفته اول مه؛ از سازگاری ماهی های کنجکاو با طبیعت تا درهم تنیدگی کوانتومی

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "هفته اول مه؛ از سازگاری ماهی های کنجکاو با طبیعت تا درهم تنیدگی کوانتومی" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "هفته اول مه؛ از سازگاری ماهی های کنجکاو با طبیعت تا درهم تنیدگی کوانتومی"، کلیک کنید.