به گزارش هنر برتر سرهی کوزان مشاور سابق وزارت دفاع اوکراین در شورای آتلانتیک نوشت: با توجه به اینکه دونالد ترامپ قرار است در هفته های آینده به کاخ سفید بازگردد گمانه زنی ها در مورد اینکه اوکراین و روسیه ممکن است به زودی مذاکرات جدی صلح را آغاز کنند در حال افزایش است. با این حال نشانه های بسیار کمی وجود دارد که رئیس جمهور روسیه ولادیمیر پوتین آماده است هدف خود را برای تسلط بر اوکراین رها کند. در عوض فرمول صلحی که در حال حاضر توسط مقامات کرملین ترویج می شود احتمالاً بیشتر به سمت مرحله بعدی کمپین پوتین برای محو استقلال اوکراین پیش خواهد رفت.
از زمان مذاکرات ناموفق صلح در بهار ۲۰۲۲ در مرحله اولیه تهاجم تمام عیار روسیه اصرار دارد که هر توافق صلح باید شامل واگذاری های سرزمینی از سوی کی یف به همراه بی طرفی اوکراین و خلع سلاح این کشور باشد. پوتین انتظارات سرزمینی روسیه را در ژوئن ۲۰۲۴ بیان کرد و از کی یف خواست که چهار استان نیمه اشغالی اوکراین را که هیچ یک به طور کامل تحت کنترل روسیه نیستند واگذار کند. این نقاط هیچ یک کاملاً تحت کنترل روسیه نیستند. این به معنای واگذاری مقادیر زیادی از سرزمین های غیر اشغال شده اوکراین از جمله شهر زاپوریژیا با جمعیتی حدود هفتصد و پنجاه هزار نفر خواهد بود.
پوتین و نزدیکان او در کرملین شرایط خود را بارها بازگو کرده اند. این شرایط شامل کناره گیری رسمی اوکراین از درخواستن پیوستن به ناتو و توافق بر عدم ورود به هرگونه اتحاد نظامی با قدرت های غربی است. همچنین انتظار می رود کی یف محدودیت های گسترده ای را در اندازه نیروهای مسلح خود و نوع سیستم های تسلیحاتی که اجازه دارد در اختیار داشته باشد بپذیرد. این پیشنهادهاٰ دستورالعملی برای یک توافق پایدار نیستند. برعکس طرح صلح پوتین در واقع یک درخواست برای تسلیم کامل کی یف است.
خواسته های مسکو عمدا طوری طراحی شده اندکه اوکراین را از نظر بین المللی منزوی کرده و ناتوان در دفاع از خود نگه دارند. اگر این شرایط بر مقامات اوکراینی تحمیل شود هیچ شکی وجود ندارد که پوتین از هر وقفه در خصومت و جنگ برای دوباره مسلح شدن و از سرگیری جنگ در سال های آینده استفاده خواهد کرد.
نیت های واقعی روسیه را می توان در اصرار آن بر این که اوکراین تلاش های خود برای پیوستن به ناتو را کنار بگذارد و به بی طرفی دائمی جغرافیایی تن دهد مشاهده کرد.
مسکو ادعا می کند که این امر برای حفاظت از امنیت ملی روسیه ضروری است اما اقدامات خود پوتین خلاف این را نشان می دهد. زمانی که همسایه روسیه یعنی فنلاند در سال ۲۰۲۲ اعلام کرد که قصد دارد به ناتو بپیوندد پوتین هیچ تلاشی برای مسدود کردن این فرآیند نکرد و گفت که روسیه مشکلی با پیوستن فنلاند به ناتو ندارد. او حتی فراتر رفت و بیشتر نیروهای روسی را از مرز با فنلاند خارج کرد. به وضوح پوتین ناتو را به عنوان یک تهدید امنیتی برای خود روسیه نمی بیند. در عوض او این اتحاد را به عنوان یک مانع بالقوه برای جاه طلبی های خود در اوکراین می داند.
خواسته های روسیه برای یک اوکراین بی طرف و غیرنظامی باید به طور یکسان در کی یف و میان شرکای غربی اوکراین غیرقابل قبول واقع شود. پذیرش شرایط کرملین به معنای رها کردن میلیون ها اوکراینی در دست پوتین خواهد بود و همچنین مسکو را جسورتر کرده و آن را مشتاق به گسترش طلبی بیشتر؛ از چچن و گرجستان تا کریمه و سوریه می کند.
شواهد کافی از دو دهه گذشته وجود دارد که هر شکست در پاسخگویی به روسیه تنها به تنش جدیدی می انجامد. تلاش های نادرست غرب برای راضی کردن پوتین تاکنون منجر به بزرگ ترین و خونین ترین جنگ اروپا از زمان جنگ جهانی دوم شده است. هرگونه تلاش دیگر برای راضی کردن او پیامدهای مشابهی برای ثبات و امنیت آینده اروپا خواهد داشت. در حال حاضر مقامات ارشد اروپایی هشدار می دهند که احتمال رویارویی نظامی با مسکو در حال افزایش است. مثلا رئیس سرویس اطلاعاتی آلمان برونو کاهل که پیش بینی کرده است که روسیه ممکن است قبل از پایان دهه جاری بخواهد ناتو را آزمایش کند.
در حالی که روسیه به دنبال یک اوکراین غیرمسلح و بی طرف است مقامات اوکراینی برای مذاکرات صلح احتمالی با اولویت دادن به تضمین های امنیتی معتبر آماده می شوند. در ماه های اخیر ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین آمادگی کشور را برای مصالحه موقت در مورد تمامیت ارضی به منظور پیشرفت به سمت صلحی پایدار نشان داده است. درعین حال مقامات اوکراین تأکید کرده اند که هیچ جایی برای هرگونه مصالحه مشابه در مورد موضوع تضمین های امنیتی وجود ندارد.
هدف اوکراین همچنان عضویت در ناتو است که در کی یف به عنوان تنها تضمین معتبر بلندمدت برای امنیت و حاکمیت کشور دیده می شود. با این حال اعضای کلیدی این اتحاد از جمله ایالات متحده و آلمان همچنان از پذیرش آرزوهای اوکراین برای پیوستن به ناتو بسیار دودل هستند. با توجه به اینکه مسیر کشورهایشان برای پیوستن به ناتو احتمالاً از نظر سیاسی بسیار چالش برانگیز خواهد بود مقامات اوکراینی همچنین در حال بررسی امکان تضمین های امنیتی دوجانبه هستند. اخیرا زلنسکی در یک مصاحبه با پادکستر آمریکایی لکس فریدمن گفت که تضمین های امنیتی برای کی یف به منظور پایان دادن به جنگ روسیه؛ تنها در صورتی مؤثر خواهد بود که ایالات متحده آنها را ارائه دهد.
زلنسکی همچنین نسبت به یادداشت بوداپست ۱۹۹۴ انتقاد کرد که در آن اوکراین بزرگ ترین زرادخانه هسته ای جهان را در ازای تضمین های امنیتی از روسیه ایالات متحده و بریتانیا واگذار کرد که در نهایت بی ارزش بود. با توجه به مواضع کاملاً متضاد روسیه و اوکراین در مورد موضوع عضویت ناتو به نظر می رسد که تضمین های امنیتی مشکل سازترین نقطه در هر مذاکره آینده برای پایان دادن به جنگ خواهد بود.
آیا رهبران غربی می توانند فرمول امنیتی معتبری ارائه دهند که از دولت اوکراین محافظت کرده و روسیه را از تهاجم بیشتر بازدارند؟ اگر اینکار را انجام ندهند چشم اندازهای اوکراین تاریک خواهد بود و بقیه اروپا با سال ها رویارویی پرهزینه با روسیه در حال ظهور مواجه خواهند شد.
*ترجمه: مهسا مژدهی
۳۱۱۳۱۲
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مواجهه ترامپ با شروط روسیه برای صلح؛ پوتین به چیزی کمتر از تسلیم اوکراین راضی نیست!" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مواجهه ترامپ با شروط روسیه برای صلح؛ پوتین به چیزی کمتر از تسلیم اوکراین راضی نیست!"، کلیک کنید.