
این روز ها حال و روز بلادشاپور زیاد خوش نیست از تخریب ابنیه و چرای دام و اتراق معتادان و دیوارنویسی های روی دیواره های چندصد ساله تنها گوشه ای از این صحنه های دردآور هستند. حضور معتادان و آثاری که بر جای می گذارند و تردد بی هدف افراد مختلف در گوشه و کنار این بافت گواهی است بر اینکه عملا هیچ گونه حفاظتی از این میراث کم نظیر نمی شود.
این روز ها اگر گذرتان به بافت تاریخی دهدشت افتاده باشد صحنه هایی را مشاهده خواهید کرد که قلب هر انسان دغدغه مندی را به درد.
بافت تاریخی دهدشت که بر اساس دست نوشته های تاریخی به دستور اردشیر بابکان و به یاد فرزندش “شاپور” “بلاد شاپور” نام گرفت در ضلع جنوبی شهر کنونی دهدشت به وسعت ۳۴ تا ۴۰ هکتار قرار گرفته است.
در سندی که از عصر شاه عباس صفوی در سال ۱۰۸۶ هجری قمری به جا مانده نام این شهر قریه الدشت بوده که در زمان حکومت سلجوقیان به اوج رونق خود رسیده است.
اما این روز ها حال و روز بلادشاپور زیاد خوش نیست از تخریب ابنیه و چرای دام و اتراق معتادان و دیوارنویسی های روی دیواره های چندصد ساله تنها گوشه ای از این صحنه های دردآور هستند.
حضور معتادان و آثاری که بر جای می گذارند و تردد بی هدف افراد مختلف در گوشه و کنار این بافت گواهی است بر اینکه عملا هیچ گونه حفاظتی از این میراث کم نظیر نمی شود.
گویا حجره های بازار و مساجد این شهر را فقط برای سکونت معتادان ساماندهی می کنند و همین امر باعث شده عامه مردم و دوستداران تاریخ و گردشگران امنیت و انگیزه چندانی برای حضور در بافت تاریخی دهدشت نداشته باشند.
برنامه جامعی برای مدیریت و حفاظت از بافت تاریخی و این میراث کهن وجود ندارد میراثی که از دوره ساسانیان و صفویه و قاجار بر جای مانده به عملا به سلسله معتادان رسیده و همچنان باید شاهد جولان معتادان و افراد علاف در این بافت تاریخی باشیم.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سلطه معتادان بر میراث کهن بافت تاریخی دهدشت" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سلطه معتادان بر میراث کهن بافت تاریخی دهدشت"، کلیک کنید.