خوراکی های مضر برای آرتروز کدامند؟

غذاهای مضر برای آرتروز چه چیزهایی هستند؟

اگر آرتروز دارید، باید بدانید رژیم غذایی تأثیر قابل توجهی بر سلامتی شما می‌گذارد. رابطه بین سلامت مفاصل و رژیم غذایی به اندازه سایر بیماری‌ها، مانند دیابت یا بیماری قلبی، واضح نیست. اما با گذشت زمان، کیفیت غذایی که می‌خورید بر سلامت غضروف، مایع سینوویال (مایع سینوویال مفاصل را روان کرده و تحرک را آسان‌تر می‌کند)، بافت‌ها و میزان التهاب بدن شما تأثیر می‌گذارد.

دانستن اینکه کدام غذاها با پیشرفت سریع‌تر آرتروز مرتبط هستند می‌تواند به شما در حفظ سطح فعالیت و کیفیت زندگی خود با افزایش سن کمک کند. در ادامه به بررسی مواد غذایی‌ای که افراد مبتلا به استئوآرتریت باید از مصرف آن‌ها اجتناب کنند، می‌پردازیم. غذاهای مضر برای آرتروز اغلب منجر به التهاب، تحریک بیماری و تشدید درد می‌شوند.

خوراکی های مضر برای آرتروز کدامند؟

در واقع غذاهای مضر برای آرتروز شامل غذاهای فرآوری شده و سرخ شده، کربوهیدرات‌ها و قندهای تصفیه شده، گوشت قرمز و لبنیات پرچرب و… هستند. در حالی که درمان‌های پزشکی و اصلاح سبک زندگی نقش مهمی در کنترل آرتریت دارند، رژیم غذایی نیز نقش مهمی در تاثیرگذاری بر علائم آن دارد. برخی از غذاها می‌توانند باعث التهاب، تشدید درد و پیشرفت آرتریت شوند. بنابراین، برای افراد مبتلا به آرتریت مهم است که مراقب انتخاب‌های غذایی خود باشند و از غذاهایی که ممکن است برای وضعیت آنان مضر باشد آگاه باشند. در این نوشته، برخی از غذاهایی را که برای آرتریت مضر هستند، معرفی می‌کنیم.

شکر

شکر افزوده در بسیاری از غذاهای فراوری‌شده مانند محصولات پخته‌شده، نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر و آب‌نبات وجود دارد. چاشنی‌هایی مانند سس باربیکیو نیز حاوی مقادیر زیادی شکر اضافه‌شده هستند. تحقیقات مصرف بیش‌ازحد شکر را با افزایش التهاب و احتمال بیشتر چاقی مرتبط دانسته‌اند. افزایش مصرف شکر می‌تواند سلامت مفاصل شما را تضعیف کند.

نمک

نمک بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم است؛ زیرا به عملکرد صحیح بدن شما کمک می‌کند. مصرف نمک بیش‌ازحد می‌تواند باعث حفظ بیش‌ازحد مایعات شود. این مسئله، به نوبه خود باعث افزایش التهاب و تورم در مفاصل می‌شود.

بیشتر سدیم رژیم غذایی (حدود 70٪) از غذاهای فراوری‌شده و آماده به دست می‌آید. بنابراین راهی آسان برای کنترل میزان مصرف سدیم این است که برچسب‌های تغذیه‌ای روی مواد غذایی را بررسی کنید.

هنگام خرید از ستون «درصد ارزش روزانه (DV)» استفاده کنید. پنج درصد DV یا مقادیر کمتر به معنی سدیم کم است. 20 درصد یا بیشتر به معنی سدیم خیلی زیاد است.

چربی‌های اشباع‌شده و چربی‌های ترانس

رژیم غذایی سرشار از چربی اشباع‌شده با افزایش التهاب در بدن همراه است. غذاهایی که چربی اشباع بالایی دارند شامل کره، گوشت قرمز، گوشت‌های فراوری‌شده، لبنیات پرچرب، فست فود، غذاهای سرخ‌شده و نارگیل هستند.

مقادیر کمی اسیدهای چرب ترانس به‌طور طبیعی در برخی از محصولات حیوانی وجود دارند. همچنین می‌توان آن را به‌طور مصنوعی در طول پردازش ایجاد کرد و برای افزودن بافت، طعم و افزایش عمر مفید مورداستفاده قرار داد.

چربی ترانس سطوح «کلسترول بد» (لیپوپروتئین با چگالی کم یا LDL) را افزایش می‌دهد. این چربی‌ها ارتباط نزدیکی با التهاب سیستمیک دارند.

کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده

در طی فراوری، فیبر و مواد مغذی از دانه‌ها حذف می‌شوند و بیشتر ارزش غذایی آن‌ها را از بین می‌برند. آرد سفید و برنج کربوهیدرات‌های ساده‌ای هستند که راحت‌تر هضم و جذب جریان خون شده و باعث افزایش قند خون می‌شوند. بسیاری از غذاهای دارای غلات تصفیه‌شده مانند غلات صبحانه، محصولات پخته‌شده، تنقلات و شیرینی‌ها به شدت با شکر، نمک و چربی اضافه‌شده پردازش می‌شوند. این مواد غذایی برای افراد مبتلا به آرتروز مضر هستند.

اسیدهای چرب امگا 6

دو اسید چرب غیراشباع اصلی در رژیم غذایی وجود دارند: اسیدهای چرب امگا 3 و اسیدهای چرب امگا 6. هر کدام از این اسیدها تأثیر متفاوتی روی بدن دارند.

اسیدهای چرب امگا 3 خاصیت ضدالتهابی ایجاد می‌کنند درحالی‌که اسیدهای چرب امگا 6 خاصیت پیش‌التهابی دارند.

به‌طور کلی، آمریکایی‌ها تمایل به مصرف بیش‌ازحد اسیدهای چرب امگا 6 و اسیدهای امگا 3 بسیار کمی دارند. اگر به آرتروز مبتلا هستید، می‌توانید با مصرف بیشتر سویا، ذرت، روغن گلرنگ، روغن آفتابگردان، روغن کانولا، مرغ و دانه‌ها این عادت را تغییر دهید. به‌جای گوشت قرمز، نیاز خود به پروتئین را با مقدار بیشتری از لبنیات، حبوبات و آجیل تأمین کنید. (آجیل و حبوبات شبیه هم هستند، اما حبوبات دانه‌های خود را در غلاف‌هایی مانند نخود و لوبیا سبز ذخیره می‌کنند.)

لبنیات

محصولات لبنی پرچرب سرشار از چربی‌های اشباع‌شده بوده و با افزایش سطح التهاب همراه هستند. برخی از محصولات لبنی مانند بستنی، ماست شیرین و شیر شکلاتی، علاوه بر چربی زیاد، قند زیادی نیز دارند. ترکیبی از چربی و قند بالا در این محصولات لبنی باعث التهاب می‌شود.

الکل و تنباکو

مصرف مزمن الکل با التهاب سیستمیک همراه است که به مرور زمان به بدن آسیب می‌رساند.

CDC مصرف متوسط الکل را برای کاهش خطرات سلامتی کوتاه‌مدت و بلندمدت توصیه می‌کند. به‌طور کلی بیش از یک نوشیدنی در روز برای زنان و دو نوشیدنی در روز برای مردان توصیه نمی‌شود.

برخی از نوشیدنی‌های الکلی نیز حاوی قند بالایی هستند که بر اثر التهابی آن‌ها می‌افزاید.

مصرف تنباکو نیز باعث افزایش التهاب در بدن می‌شود. درحالی‌که ترک سیگار یا الکل ممکن است دشوار باشد، اثرات طولانی‌مدت آن برای افراد مبتلا به آرتروز مفید است و ممکن است باعث بهبود خواب آن‌ها شود.

مونوسدیم گلوتامات (MSG)

مونوسدیم گلوتامات نوعی افزودنی غذایی است که به‌عنوان تقویت‌کننده طعم عمل می‌کند. این افزودنی اغلب در غذاهای چینی، سوپ‌ها، گوشت‌های فراوری‌شده و غذاهای کنسروشده استفاده می‌شود. برخی از مطالعات تحقیقاتی به ارتباط احتمالی بین مونوسدیم گلوتامات و اثرات منفی سلامتی مانند سردرد، تعریق، حالت تهوع، التهاب و ضعف اشاره کرده‌اند.

مونوسدیم گلوتامات (MSG)

تحقیقات درمورد اثرات MSG قطعی نیست. اما اگر التهاب زیادی را تجربه می‌کنید، بهتر است مصرف آن را در رژیم غذایی خود محدود کنید و سپس به دقت مراقب هرگونه تغییر در سلامتی خود باشید.

گوشت قرمز و غذاهای سرخ‌شده

غذاهای سرخ‌شده و گوشت قرمز حاوی سطوح بالایی از محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGEs) هستند که برای تحریک التهاب شناخته شده‌اند. گوشت قرمز همچنین سرشار از چربی‌های اشباع‌شده است که به کلسترول بالا کمک می‌کند و ممکن است التهاب مفاصل را بدتر کند.

نتیجه‌گیری

در صورت مبتلا به آرتروز، توصیه می‌کنیم از مصرف غذاهای فرآوری شده و سرخ شده، کربوهیدرات‌ها و قندهای تصفیه شده، گوشت قرمز و لبنیات پرچرب خودداری کنید. این غذاها ممکن است بر روی التهاب‌ها و دردهای مرتبط با آرتروز تاثیر منفی داشته باشند. اگر مبتلا به آرتریت هستید، با متخصص صحبت کنید تا توصیه‌های غذایی شخصی را بر اساس نیازهای خاص و سابقه پزشکی شما ارائه دهد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "خوراکی های مضر برای آرتروز کدامند؟" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "خوراکی های مضر برای آرتروز کدامند؟"، کلیک کنید.