حمله به رفح کانون اختلاف آمریکا و اسراییل / بایدن بی بی را منصرف می کند؟

به گزارش هنر برتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز جمعه در دیدار با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا عنوان کرد هیچ راهی برای شکست دادن حماس بدون ورود به رفح و حذف بقیه تیپ های مقاومت در آنجا وجود ندارد.

همچنین یک مقام ارشد اسراییلی، روز پنج شنبه گذشته تاکید کرد که اسراییل کنترل شهر رفح را حتی اگر یورش به آن به بروز شکافی در روابط میان تل آویو و واشنگتن منجر شود، به دست خواهد گرفت. “ران درمر” شهر رفح که اغلب آوارگان فلسطینی بی سرپناه در جنوب نوار غزه در آن تجمع کرده اند را آخرین پایگاه حماس و محل زندگی یک چهارم از اعضای این گروه فلسطینی توصیف کرد.

حمله به رفح کانون اختلاف آمریکا و اسراییل / بایدن بی بی را منصرف می کند؟

حمله اسراییل به رفح

در 9 فوریه، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل، گفت که ارتش او به سمت رفح، آخرین شهر باقی مانده در غزه که توسط اسراییلی ها اشغال نشده، پیشروی خواهد کرد. اکنون نزدیک به 2.3 میلیون فلسطینی ساکن غزه به امید امنیت به رفح پناه برده اند. در 11 فوریه، نتانیاهوگفت که اسراییل گذرگاه امن برای غیرنظامیان را فراهم خواهد کرد و هیچ فاجعه ای رخ نخواهد داد.

در حالی نتانیاهو خواستار خروج مهاجران فلسطینی از رفح شده است که امروز هیچ کجا برای مردم غزه امن نیست و در هیچ کجا برای آنها خانه و کاشانه ای وجود ندارد. در غزه بیش از 70000 واحد مسکونی به طور کامل ویران شده و 290000 واحد مسکونی به طور جزیی آسیب دیده است. 60 تا 70 درصد سازه ها در غزه و تا 84 درصد از سازه ها در شمال غزه آسیب دیده یا تخریب شده اند. بنابر این به دلیل این ویرانی ها، اکنون که امنیتی برای فلسطینیان در رفح وجود ندارد آنها هر کجا بروند یا بی خانمان و بی سر پناه هستند یا جانشان در معرض حمله های اسراییل قرار دارد.

واکنش های بین المللی

برنامه ریزی های اسراییل برای حمله به رفح با واکنش های گسترده بین المللی همراه بوده است. ایالات متحده علی رغم همراهی همه جانبه با اسراییل از آغاز جنگ غزه، اعلام کرده است که از حمله زمینی به رفح حمایت نمی کند.

به تازگی رهبران اتحادیه اروپا بیانیه مشترکی را در اجلاس خود اتخاذ کردند که در آن خواستار آتش بس پایدار در غزه شدند. این بیانیه از رژیم صهیونیستی می خواهد از عملیات زمینی در رفح خودداری کند و توضیح می دهد که «چنین عملیاتی پیامدهای انسانی ویرانگری خواهد داشت و باید از آن اجتناب شود».

همچنین استرالیا و انگلیس در بیانیه ای مشترک با اشاره به احتمال حمله زمینی رژیم صهیونیستی به رفح عنوان کردند: «با توجه به تعداد زیادی از آوارگانی که در این منطقه پناه گرفته اند و کمبود فضاهای امن در غزه، وزرای استرالیا و بریتانیا نگرانی عمیق خود را درباره پیامدهای بالقوه فاجعه آمیز حمله اسراییل به رفح برای جمعیت غیرنظامی به اشتراک گذاشتند».

وزیر امور خارجه مصر پس از دیدار با همتای آمریکایی اش گفت: «اسراییل نباید هیچ عملیات نظامی در شهر رفح که جمعیت زیادی از آوارگان در آنجا حضور دارند، انجام دهد». وی مصر همچنین خاطرنشان کرد: «ما قاطعانه مخالف کوچاندن فلسطینیان به خارج از اراضی خودشان هستیم و باید ساز و کارهایی برای تحقق این اهداف ایجاد کنیم».

قطر، عربستان سعودی و اتحادیه عرب نیز نسبت به تصمیم اسراییل برای حمله به رفح موضعگیری کرده اند.

وزارت خارجه اردن هم درباره حمله نظامی اسراییل به رفح هشدار داده است. وزارت خارجه عراق نیز با صدور بیانیه ای نگرانی شدید این کشور را از اخبار منتشر شده درباره احتمال حمله رژیم صهیونیستی به رفح ابراز کرد.

گفتنی است که جنبش مقاومت اسلامی حماس نیز طی بیانیه ای نسبت به هرگونه حمله ارتش رژیم صهیونیستی به رفح هشدار داد. این جنبش عنوان کرد: «با توجه به اظهارات سران جنایتکار رژیم صهیونیستی مبنی بر تصمیم به تشدید حملات وحشیانه علیه نوار غزه و شهر رفح که مملو از آواره های فلسطینی است، ما نسبت به خطرات ارتکاب جنایت گسترده و وحشیانه توسط صهیونیست ها در رفح که بیش از 1.4 میلیون آواره فلسطینی در شرایط انسانی سخت و ناگوار و در سایه ادامه حملات تروریستی و وحشیانه صهیونیست ها در آنجا اسکان داده شدند، هشدار می دهیم».

محروم شدن اسراییل از حمایت آمریکا

صدها هزار فلسطینی که به شهر کوچک مرزی رفح در جنوب غزه پناه برده اند، مجبور شده اند تا بار دیگر به آواره شدن خود فکر کنند، زیرا حمله اسراییل در پیش است. آوارگان غزه هیچ جای دیگری در امنیت نیستند کل غزه را جنگ و خونریزی فراگرفته است و رفح آخرین پناهگاه مردم بیگناه بود. درست به همین دلیل است که طرح حمله نتانیاهو به این منطقه با موضعگیری قاطع جهان حتی هم پیمانان تل آویو همراه شده است.

از دیگر نتایج حمله اسراییل به غزه کاهش حمایت های واشنگن از تل آویو است. جان کربی سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا در این مورد گفته است: «ما نسبت به حمله زمینی به رفح بسیار نگرانیم. ما معتقدیم هر حمله زمینی یک اشتباه و فاجعه است». همچنین آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت جو بایدن در این مورد گفت: «یک عملیات زمینی نظامی بزرگ امکان پذیر نیست. این حمله خطر کشته شدن بسیاری از غیرنظامیان را در پی دارد». این طور به نظر می رسد که واشنگتن در صورت حمله اسراییل به رفح برای حفظ اعتبار بین المللی خود هم که شده است دست از حمایت بی دریغ تل آویو بردارد و نتانیاهو را تحت فشار قرار دهد.

311311

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "حمله به رفح کانون اختلاف آمریکا و اسراییل / بایدن بی بی را منصرف می کند؟" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "حمله به رفح کانون اختلاف آمریکا و اسراییل / بایدن بی بی را منصرف می کند؟"، کلیک کنید.