جلیل نصیری از تشدید نظارتهای بهداشتی گروه سلامت محیط در ایام عزاداری حسینی خبر داد و گفت: لازم است متولیان مراسمهای عزاداری که در این ماه، پخش نذورات و اطعامدهی دارند نیز، اصول بهداشتی را به منظور سلامت عزاداران رعایت کنند تا از بیماریهای مختلف به ویژه بیماریهای گوارشی منتقله از آب و غذا پیشگیری شود.
وی ضمن توصیه بر پختوپز در مکانهایی با شرایط بهداشتی مناسب، اظهار کرد: نیاز است کلیه افراد درگیر در توزیع آب و غذا دارای کارت سلامت باشند و بهداشت فردی در هنگام توزیع آب و غذا، رعایت شود. از سوی دیگر مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و از مواد غذایی مشمول بسته بندی مورد تایید وزارت بهداشت استفاده شود.
رئیس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه ذبح و قربانی نباید در جلوی هیئتها انجام شود، افزود: استفاده از فرآوردههای خام دامی با کشتار مجاز و یا بستهبندی شده مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی از دیگر توصیهها به متولیان امر است.
او با تاکید بر استفاده از نمکهای بستهبندی یددار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو در تهیه و پخت غذا، خاطرنشان کرد: در تهیه غذا هم باید از روغنهای خوراکی دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده شود.
نصیری با اشاره به اینکه باید از نگهداری مواد غذایی در دمای محیط به مدت بیش از دو ساعت خودداری شود ، اظهار کرد: در صورت الزام به نگهداری بیش از دو ساعت، مواد غذایی باید در دمای کمتر از ۴ درجه سانتیگراد و یا بالای ۶۳ درجه سانتیگراد (روی شمعک گاز) نگهداری شود تا درجه حرارت ماده غذایی به کمتر از ۶۳ درجه نرسد.
وی با بیان اینکه غذای نذری میبایست حداکثر ۲ ساعت قبل ا ز مصرف بسته بندی گردد، افزود: برخی هیئتها و نذریدهندهها غذا را چند ساعت قبل از مصرف عزاداران بستهبندی میکنند که این کار باعث به خطر افتادن سلامت عزاداران میشود. همچنین بهتر است از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت همدیگر در یخچال و سردخانه خودداری شود.
رئیس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی زنجان، گفت: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع مواد غذایی گرم باید از ظروف یکبار مصرف مناسب دارای مجوز از سازمان غذا و دارو استفاده و از توزیع نوشیدنی گرم و غذای پخته شده در ظروف یکبار مصرف فاقد مجوز و مشخصات و همچنین ظروف پلی استایرنی مانند ظروف پلاستیکی شفاف و نازک خودداری شود.
او خاطرنشان کرد: پسماندهای تولید شده نیز باید به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شود و در مجاورت ایستگاههای صلواتی باید سطل یا کیسه جهت جمعآوری مرتب ظروف و لیوانهای یکبار مصرف استفاده شده، وجود داشته باشد.
نصیری بر لزوم رعایت نظافت، شستوشو و گندزدایی مستمر سرویسهای بهداشتی و نصب سیستم لولهکشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع دستشویی در محل تجمع عزاداران تاکید کرد و افزود: لازم است با نصب تابلوها و یا اطلاعیههای ممنوعیت استعمال دخانیات، از استعمال مواد دخانی در محلهای مسقف، جلوگیری شود.
وی اظهار کرد: آب آشامیدنی مورد استفاده عزاداران باید سالم باشد و از توزیع آب، شربت و یا شیر فاقد بستهبندی در بین دستههای عزاداری و یا در مراسمها، جدا خودداری شود.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "رعایت اصول بهداشتی در پخش نذورات و اطعامدهی" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "رعایت اصول بهداشتی در پخش نذورات و اطعامدهی"، کلیک کنید.